Новини

Кампания "Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си"

В рамките на пролетната кампания за насърчаване на доброволното кръводаряване на големия християнски празник Цветница, Националният център по трансфузионна хематология организира традиционната кампания за кръводаряване под надслов „Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си ”.

БОДК - TimeHeroes – SOHO БлагоДаря от екипа на НЦТХ

В уникалната и приятна атмосфера на SOHO в столицата се проведе акция за доброволно кръводаряване. Инициативата беше част от кампанията "World blood donor day" 2014 в подкрепа на осигуряването на достатъчно кръв за спокойно раждане. Тридесет и двама доброволци показаха съпричастност и протегнаха ръката си...

ПАРТНЬОРИ

1mz.jpg11bak.jpg5hepasist.jpg12cali-vita.jpg15kipo.jpg8metro-media.jpg2red-cross.jpg7mvr.jpg6stolichna-obshtina.jpg16indexbg.png4mkb.jpg14idl.jpg13ccs.jpg3roditeli.jpg9adpharma.jpg

В уникалната и приятна атмосфера на SOHO в столицата се проведе акция за доброволно кръводаряване. Инициативата беше част от кампанията "World blood donor day" 2014 в подкрепа на осигуряването на достатъчно кръв за спокойно раждане. Тридесет и двама доброволци показаха съпричастност и протегнаха ръката

си за да подкрепят грижата ни за нуждаещите от кръвопреливане пациенти. Двадесет и пет от тях успешно дариха кръв. 
Екипът на НЦТХ изразява уважението и благодарността си към всички!

Благодарим на организаторите от БОДК и партньорите им от TimeHeroes. Съвместните им усилия реализираха втора успешна информационна кампания за насърчаване на кръводаряването и помогнаха за създаване на оптимална организация за подготовка и провеждане на инициативата.

Благодарим на всеки от Вас, скъпи кръводарители, за дарената от Вас кръв, за човешката подкрепа и споделената грижата за нуждаещите се пациенти. 
Сърдечно благодарим на нашия домакин - SOHO - за проявената отзивчивост и осигурените оптимални условия за работа на медицинския екип и комфорта на кръводарителите.
Към всички думи на благодарност прибавяме и нашите пожелания за здраве, лично щастие и много сили за да бъдем винаги на първа линия, а хората да посрещат с уважение стореното добро!
Благодарим и до нови срещи!

 

Защо да дарим?

    Кръводаряването е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие.  
    Можеш да дариш кръв във всеки център по трансфузионна хематология.
    Кръводаряването е полезно.
    То стимулира процеса на обновяване на кръвните ти клетки и увеличава защитните сили на твоя организъм.